اخبار, اخبار قهوه

قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟

فشار خون را بالا میبرد یا پایین

در یک شخص قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین به وضعیت جسمانی و شرایط او بستگی دارد. برای بسیاری از افراد، نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح تقریباً تنها راه بیدار شدن و آماده شدن برای کار است. مصرف قهوه به شما کمک می کند انرژی لازم برای کار و فعالیت های روزمره را داشته باشید. این امر به این دلیل رخ می دهد که قهوه یک نوشیدنی انرژی ‌زای طبیعی با اثر محرک واضح بر بدن است. همچنین مطالعات متعدد ثابت کرده است که این نوشیدنی محبوب بر سیستم عروقی و در نتیجه فشار خون نیز تأثیر می گذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قهوه و تاثیر آن بر فشار خون با ما همراه باشید.

قهوه چیست؟

قبل از بررسی این موضوع که قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟ بهتر است این نوشیدنی را دقیق تر بشناسید. این روزها قهوه نوشیدنی اصلی صبحگاهی برای اکثر مردم محسوب می شود. زیرا طعم و بویی با طراوت دارد و تمام حواس انسان را تحریک می کند. بر اساس گزارش سازمان کشاورزی، مصرف سالانه قهوه در سراسر جهان حدود هفت میلیون تن تخمین زده می شود. شایان ذکر است که انواع قهوه در روش های تهیه و فرآوری متفاوت هستند.

گونه های مختلفی از قهوه وجود دارد، اما از نظر اقتصادی مهم ترین قهوه عربیکا است که حدود 70 درصد از تولید جهانی را تشکیل می دهد. فواید بسیاری برای قهوه وجود دارد که از نظر علمی و مطالعات بالینی ثابت شده است. نوشیدن قهوه در مقادیر لازم تأثیر مثبتی بر بدن دارد، اما باید توجه داشت که نوشیدن بیش از حد آن تأثیر نامطلوبی بر سلامتی دارد. بدن فرد دچار اضطراب، اختلال یا علائم دیگر می شود که به آن مسمومیت با کافئین (به انگلیسی: Caffeinism) می گویند. فروشگاه قهوه کافیلو انواع قهوه باکیفیت را به فروش می رساند.

کافئین در قهوه چه تاثیری بر بدن دارد؟

کافئین یک آلکالوئید است که در دانه‌ های قهوه وجود داشته و در واقع یک اثر قوی بر روی بدن دارد. کافئین به عنوان یکی از مکانیسم‌ های مهم تنظیم کننده شناخته شده بر فشار خون تأثیر می‌ گذارد. کافئین از اتصال آدنوزین (ماده ای که فعالیت عصبی را مهار می کند و فشار خون را کاهش می دهد) با گیرنده های خود جلوگیری خواهد کرد. این امر منجر به تحریک سیستم عصبی و افزایش فشار خون می شود.

این توانایی آلکالوئید توسط نتایج تحقیقات تایید شده است. بنابراین، بررسی 34 مطالعه نشان داد که یک و نیم تا دو فنجان قهوه در روز ( معادل 200 تا 300 میلی گرم کافئین) باعث افزایش متوسط فشار خون می شود. اثر فشار خون در حدود سه ساعت پس از نوشیدن قهوه مشاهده می شود و نتایج در هر دو افراد با فشار خون طبیعی و افراد مبتلا به فشار خون یکسان است.

با این حال، اگر شما به طور منظم قهوه می نوشید – کاری که اکثریت قریب به اتفاق مصرف کنندگان قهوه انجام می دهند – تحمل کافئین در شما ایجاد می شود. این بدان معنا نیست که فشار به هیچ وجه افزایش نمی یابد، اما افزایش شاخص ها در چنین مواردی، به عنوان یک قاعده، متوسط و کوتاه مدت است.

دیگر ترکیبات قهوه

قهوه ترکیبی از مواد شیمیایی مختلف است، از کافئول که طعم منحصر به فرد آن را می دهد تا آنتی اکسیدان ها که فواید زیادی برای سلامتی دارند. بر کسی پوشیده نیست که آنتی اکسیدان ها به محافظت از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. علاوه بر این، آن ها می توانند به بهبود عملکرد اندوتلیوم، لایه ای از سلول ها که سطح داخلی رگ های خونی را می پوشانند و خاصیت ارتجاعی آن ها را تعیین می کنند، کمک کنند.

عروق خونی الاستیک به حفظ فشار خون طبیعی کمک می کند. به خوبی شناخته شده است که در افراد مسن مبتلا به فشار خون بالا، سرخرگ های بزرگ تمایل به سفت شدن دارند، که منجر به خوانش فشار سیستولیک بالاتر و دامنه فشار پالس وسیع تری می شود (تفاوت بین اعداد بالا و پایین).

همراه با آنتی اکسیدان های موجود در قهوه، سایر ترکیبات فعال بیولوژیکی مانند اسید کلروژنیک که در غلظت های بالایی در دانه های قهوه وجود دارد نیز ممکن است مسئول کاهش فشار خون باشند. ثابت شده است که در روده ها تجزیه می شود و متابولیت هایی تشکیل می دهند که می توانند فراهمی زیستی اکسید نیتریک را افزایش و در نتیجه فشار خون را کاهش دهند.

آیا قهوه فشار خون را پایین می آورد؟

آیا قهوه فشار خون را پایین می آورد؟ در یک مطالعه، محققان سوئیسی دریافتند که مصرف منظم قهوه می تواند به طور دائم فشار خون را کاهش دهد. برخلاف آنچه تصور می شد، در طولانی مدت مصرف یک فنجان قهوه در روز تاثیر معکوس بر فشار خون دارد. این اثر قابل مقایسه با دویدن است. زیرا در اینجا نیز هنگام دویدن فشار خون بالا می رود. هنگامی که به طور منظم ورزش کنید، تأثیر مثبت طولانی مدت بر سیستم قلبی عروقی دارد. مصرف مداوم قهوه همچنین می تواند خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش دهد.

تیمی به سرپرستی موریل بوچاد از بیمارستان دانشگاه لوزان در یک مجله تخصصی نوشت که یک فنجان قهوه در روز می تواند فشار خون را تا 9 میلی متر جیوه کاهش دهد. با این حال، این فقط برای افراد غیر سیگاری اعمال می شود. در این تجزیه و تحلیل، بیش از 16000 نفر از نظر فشار خون و ترکیب ژنتیکی با میزان قهوه ای که مصرف کردند مقایسه شدند. محققان دریافتند که ژن های خاصی تا حد زیادی تعیین می کنند که هر فرد چقدر نوشیدنی کافئین دار مصرف می کند. اینها تغییراتی از ژن CYP1A2 هستند.

زیرا این ژن مربوط به تجزیه کافئین در کبد است. بسته به اینکه تنوع ژنی که به ارث برده اید چقدر کارآمد است، کم و بیش کافئین مصرف می کنید. در عین حال، فردی که قهوه بیشتری مصرف می کند به طور متوسط فشار خون پایین تری دارد. حد مجاز حدود چهار تا پنج فنجان قهوه یا چای در روز است. با این حال، اگر از آریتمی قلبی یا فشار خون بالا رنج می برید، باید مصرف نوشیدنی های کافئین دار را با پزشک معتمد خود در میان بگذارید. بر همین اساس پاسخ این سوال که آیا قهوه فشار خون را پایین میاورد؟ تا حدودی به ویژگی های هر فرد بستگی دارد.

آیا قهوه باعث افزایش یا کاهش فشار خون می شود؟

قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟ در درجه اول به ویژگی های بدن فرد بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر فشار خون پایین (هیپوتانسیون) دارید و قهوه می نوشید، پس از مدتی فشار خون شما افزایش می یابد. اما اگر فشار خون شما نرمال باشد، این اتفاق نمی افتد.

علت؟ قهوه بلافاصله پس از مصرف در صورت افت فشار خون باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب می شود و در صورت طبیعی بودن فشار چنین تاثیری ندارد. اما برای مصرف کنندگان که زیاد از این نوشیدنی استفاده می کنند، بدن می تواند اعتیاد پیدا کند، به این معنی که واکنش مورد انتظار به کافئین را متوقف می کند. بر همین اساس در این افراد ممکن است افت فشار بعد از خوردن قهوه یا افزایش فشار خون مشاهده نشود.

تاثیر قهوه در افرادی با فشار خون بالا؟

بسیاری از در تلاشند که بدانند قهوه آسیاب شده فشار خون را بالا میبرد یا پایین. اگرچه کافئین در کوتاه مدت باعث افزایش فشار خون می شود، اما مطالعات نشان داده است که هیچ ارتباط مستقیمی بین نوشیدن قهوه، فشار خون بالا و بروز بیماری های قلبی عروقی وجود ندارد. برعکس، یک متاآنالیز از یازده مطالعه بزرگ موارد زیر را ثابت کرد.

افرادی که 1 تا 6 فنجان قهوه در روز می‌ نوشیدند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمی ‌نوشیدند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی عروقی بودند. این امر به ویژه در میان کسانی که 3-4 فنجان قهوه در روز می نوشیدند قابل توجه بود. خطر ابتلا به مشکلات قلبی در این گروه از افراد 17 درصد کمتر بود. این امکان وجود دارد که سایر اجزای قهوه، مانند اسیدهای کلروژنیک، که به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی خود شناخته شده اند، بر نتایج کلی تأثیر بگذارند.

آیا قهوه برای بیماران مبتلا به فشار خون خطرناک است؟

بسیاری از افراد تصور می کنند که افراد مبتلا به فشار خون بالا نباید قهوه بنوشند اما این امر اشتباه است. شما می توانید، فقط در مقادیر کمتر – 1-2 فنجان در روز مصرف کنید. پزشکان ثابت کرده اند که:

  • نوشیدنی های قهوه فشار خون را افزایش می دهند، اما فقط کمی و برای مدت کوتاه 10-15 دقیقه.
  • فقط قهوه طبیعی و نه فوری در مقادیر متوسط اثر مفیدی بر روی دارد.

قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟ به حساسیت بدن نیز بستگی دارد. ممکن است یک نفر 5 فنجان بنوشد و احساس خوبی داشته باشد، در حالی که فرد دیگری پس از فنجان دوم افزایش ضربان قلب را تجربه کند. بنابراین، ویژگی های فردی بدن را در نظر بگیرید.

برای افراد کم فشار، قهوه یک داروی طبیعی است. مصرف قهوه فشار خون را تا حد طبیعی بالا می برد زیرا جریان خون را افزایش می دهد. این نوشیدنی برای افرادی که بیماری آن ها با آسیب شناسی قلبی عروقی همراه نیست مفید خواهد بود.

چند فنجان قهوه در روز برای بدن بی خطر است؟

3 تا 5 فنجان قهوه در روز، معادل 400 میلی گرم کافئین، برای یک فرد سالم بی خطر در نظر گرفته می شود. اما همیشه مهم است که اقدامات احتیاطی را انجام دهید و ویژگی های فردی بدن را به خاطر بسپارید. به هر حال، حساسیت به کافئین و واکنش به آن می تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد.

کافئین در انواع قهوه

ما لیستی از انواع نوشیدنی و محتوای تقریبی کافئین آن ها را ارائه می دهیم.

نوع                            محتوای کافئین.                                  تعداد مجاز

ترک                       76-130 میلی گرم در 200 میلی لیتر             از 3 تا 5

قهوه ساز قطره ای       تا 145 میلی گرم در 200 میلی لیتر        تا 2

مطبوعات فرانسه          تا 200 میلی گرم در 200 میلی لیتر      تا 2

اسپرسو               127-198 میلی گرم در 75 میلی لیتر      تا 2

آمریکانو              85-117 میلی گرم در 120 میلی لیتر    از 3 تا 4

لاته                       200-360 میلی گرم در 400 میلی لیتر        از 1 تا 2

کاپوچینو              ‌‌   100-136 میلی گرم در 200 میلی لیتر   از 2 تا 4

بدون کافئین              12-13.4 میلی گرم در 200 میلی لیتر

میزان کافئین بسته به نوع قهوه سفارشی متفاوت هستند. به عنوان مثال، 100 گرم دانه قهوه عربیکا حاوی 50 میلی گرم کافئین و همین مقدار قهوه روبوستا حاوی 105 گرم است. پزشکان نسبت به مصرف دوزهای زیاد کافئین هشدار می دهند، زیرا این امر می تواند باعث بی قراری، اضطراب، بی خوابی، سرگیجه، تحریک پذیری و افزایش فشار خون شود. اثرات کافئین توسط شیر کاهش می ‌یابد که قبل از افزودن به فنجان با کاپوچینو ساز حرارت داده و کف می ‌کند. این قهوه برای صبحانه ایده آل است، اما توصیه می شود آن را با معده خالی ننوشید.

ایا قهوه اسپرسو فشار خون را بالا میبرد؟

قهوه اسپرسو یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است. بخش بزرگی از جمعیت جهان روزانه این قهوه را می نوشند. به دلیل استفاده گسترده از آن، مدتهاست که این سوال وجود دارد که آیا ایا قهوه اسپرسو فشار خون را بالا میبرد؟ به نظر می رسد کافئین موجود در قهوه مسئول افزایش فشار خون باشد. مصرف کافئین خالص با افزایش شدید فشار خون همراه است. این افزایش در یک ساعت اول پس از مصرف شروع می شود و تا 3 ساعت ادامه می یابد.

قهوه معمولی حاوی تقریباً 50 میلی گرم کافئین در هر 100 میلی لیتر است، در حالی که قهوه اسپرسو محتوای بالاتری دارد 130 میلی گرم در 100 میلی لیتر. اگرچه این قهوه سرشار از کافئین است، اما تأثیر آن بر فشار خون چندان زیاد نیست. هنگامی که کافئین در قهوه مصرف می شود، تأثیر آن بر فشار خون بسیار کمتر از زمانی است که به تنهایی مصرف شود.

توضیح احتمالی این است که قهوه اسپرسو حاوی چندین ماده دیگر است که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند و اثر کافئین را متعادل کند. این مواد شامل ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند پلی فنول ها و ملانوئیدین ها هستند. پلی فنول اصلی موجود در قهوه اسید کلروژنیک است. علاوه بر این، حاوی پتاسیم و منیزیم است که می تواند به کاهش فشار خون نیز کمک کند.

ایا قهوه اسپرسو فشار خون را بالا میبرد

نسکافه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟

نسکافه یکی از محبوب ترین برندهای قهوه فوری در جهان است. امروزه تقریباً در همه جا می توانید قهوه نسکافه را با قیمت مناسب خریداری کنید. این محصول را می توان از طریق تحویل سفارش داد و یا در قفسه های تقریبا تمام خواربار فروشی ها مشاهده کرد. نسکافه برای افرادی که به دنبال راحت ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای لذت بردن از طعم یک نوشیدنی معطر و نشاط آور هستند، گزینه ایده آلی است.

اما با این حال نسکافه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟ کافئین موجود در نسکافه باعث افزایش کوتاه اما چشمگیر فشار خون می شود، حتی اگر فشار خون بالا نداشته باشید. علت این افزایش ناگهانی فشار خون نامشخص است. پاسخ فشار خون به کافئین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از محققان بر این باورند که کافئین ممکن است هورمونی را که به گشاد شدن عروق شما کمک می کند، مسدود کند.

برخی دیگر فکر می کنند که کافئین باعث می شود که غدد فوق کلیوی آدرنالین بیشتری ترشح کنند که باعث افزایش فشار خون می شود. به طور کلی با توجه به ترکیبات نسکافه تاثیرات آن بر روی فشار خون می تواند متفاوت باشد. شما می توانید از فروشگاه قهوه کافیلو بهترین نسکافه ها را خریداری کنید که علاوه بر طعم عالی برای سلامتی نیز مفید هستند.

چند توصیه برای نوشیدن قهوه‌

قهوه یک نوشیدنی پرطرفدار و رایج است، برخی قهوه ترک، برخی قهوه فوری، برخی بدون کافئین و انواع نوع های دیگر را می نوشند. اما قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟  بیماران مبتلا به فشار خون گاهی اوقات هنگام نوشیدن قهوه مضطرب می شوند و بسیاری از بیماران می پرسند که آیا می توانند قهوه بنوشند. تحقیقات بسیاری برای نشان دادن تاثیرات قهوه بر روی فشار خون صورت گرفته است. کافئین موجود در قهوه از نظر تئوری پتانسیل افزایش فشار خون را دارد. پیشنهادات ما به بیماران فشار خونی که می خواهند قهوه بنوشند:

  • نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار خون قهوه ننوشید زیرا ممکن است فشار خون شما افزایش یابد و میزان فشار خون شما ممکن است بالاتر از حد فعلی باشد. ممکن است درمان شما بعد از این اندازه گیری اشتباه برنامه ریزی شود.
  • قبل از مراجعه به پزشک قهوه ننوشید، زیرا نوشیدن قهوه در نیم ساعت قبل از معاینه پزشک باعث افزایش فشار خون می شود.
  • عصرها قبل از خواب قهوه ننوشید.
  • در صورت امکان قهوه بدون شکر بنوشید.

مصرف قهوه برای کودکان

قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟ بله، افزایش فشار وجود دارد، اما کوتاه مدت است. بر همین اساس نمی توان قهوه را یک نوشیدنی مضر نامید. مصرف بیش از حد نوشیدنی برای افراد مبتلا به فشار خون مزمن توصیه نمی شود. کودکان نسبت به بزرگسالان پرمشغله توانایی بسیار بهتری برای حفظ الگوهای خواب و بیداری طبیعی دارند. علاوه بر این، در دوران کودکی کنترل وابستگی شیمیایی بسیار دشوارتر است. دادن آن به کودکان توصیه نمی شود، زیرا باعث ایجاد اعتیاد به کافئین می شود.

در آخر

در این مطلب به بررسی این موضوع پرداختیم که قهوه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟  اما یک واقعیت جالب این است که مصرف همیشگی قهوه منجر به ایجاد تحمل نسبت به اثر آن در افزایش فشار خون می شود. به این ترتیب قهوه در افرادی که عادت به مصرف این نوشیدنی دارند باعث افزایش اندکی فشار خون می شود. مطالعات نشان می دهد که قهوه می تواند مصرف شود، به شرطی که در مقادیر متوسط باشد. به طور کلی نوشیدن 2 تا 3 فنجان در روز برای افراد سالم بی خطر و بدون عوارض تلقی می شود. فروشگاه قهوه کافیلو انواع قهوه باکیفیت را به فروش می رساند از طریق سایت این مجموعه می توانید اقدام به خرید این محصولات کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *